Estetiska behandlingar i Göteborg

Rehdo är en personlig och professionell klinik i Göteborg som erbjuder estetiska behandlingar med botox för att minska de naturliga åldersförändringarna.

"

Vi utför injektionsbehandling med botulinumtoxin  med målsättningen att erbjuda Dig som patient individuellt anpassade åtgärder utifrån dina personliga förutsättningar och önskemål. Vi erbjuder inte behandling med fillers.

Estetisk behandling i Göteborg

Estetisk behandling med botox hos Rehdo i Göteborg 

Botulinumtoxin (Botox, Dysport och Xeomin) dämpar och förebygger rynkor i ansiktet. På Rehdo utförs alla injektionsbehandlingar av läkare och sjuksköterskor med lång utbildning och erfarenhet.

Med tiden uppkommer rynkor och linjer i ansiktet som är helt naturliga. Musklerna i ansiktet jobbar för att uttrycka miner och förstärka kommunikationen med omgivningen. Med tiden uppstår veck och linjer i hud och bindväv. Det kan komma i unga år eller senare i livet och är delvis ärftligt och en följd av hur vi lever. En tibetansk munk som sitter och mediterar hela dagarna får mindre rynkor och linjer än en fiskare som är utomhus i sol och vid och kisar med ögonen. Linjerna och rynkorna kan vara vackra och en del av ens utseende. Men det kan också kännas störande och för tidigt när de väl kommer.

Det är viktigt att man känner efter själv vad man tycker och hur man vill ha det. Ingen annan ska styra och åldrandet är ju en naturlig process och inget vi kan påverka.

De vanligaste områden vi kan behandla på Rehdo:

 • Glabella (Bekymmersrynkan mellan ögonbrynen)
 • Pannlinjer
 • Ögonbrynens höjd (Vanligen önskas ett lyft)
 • Kråksparkar (Skrattrynkorna)
 • Linjer under ögonen
 • Näslinjer (Bunnylines)
 • Gummysmile (När mycket tandkött visas)
 • Läpprynkor (Röklinjer på över och underläpp)
 • Lip-flip (Vrider ut läppen)
 • Apelsinhaka (Gropar eller linje på hakan)
 • Nefertitilinjer (Spända band på halsen)
 • Stora käkmuskler (Vid tandpressning)

Vad kostar en estetisk behandling?

Pris för det man önskar inklusive läkemedel och touch up: 3500:- Pris för ett område: 2000:-

Estetisk bandling hos Rehdo

Effekten av botulinumtoxin vid estetisk behandling

Botulinumtoxin har sin effekt på de nerver som styr musklerna. Det bryter själva kontakten mellan nerv och muskel. Muskeln får inte lika mycket signaler att spänna sig och den slappnar av och vilar. Man kan känna sig svag i det området och får en skön avslappning.

Första gången kan det kännas lite underligt att inte kunna tex rynka pannan, men man vänjer sig fort. Botulinumtoxinet bryts ner efter ett par dagar men man har kvar nervskadan tills den läker ut. Det brukar ta ca 3 månader.

Det är viktigt för kroppen att läka nerver så det går alltid tillbaka hur ofta man än gör om behandlingen. Muskeln som har vilat och inte jobbat som vanligt under de tre månaderna blir tunnare och svagare. Jämför med att ha armen i gips några veckor – då blir musklerna svaga och tunna. Efter man tagit bort gipset får man träna upp armen igen. Så blir det i ansiktet också och därför kan avslappningen sitta i längre än själva toxineffekten, ibland 4-6 månader.

Huden byts ut snabbt och de veck och rynkor musklerna hade jobbat upp, minskar under behandlingen då man inte kunnat vecka huden på samma sätt. Djupare fåror som gått ner i bindväven tar längre tid att bli av med. På riktigt gamla är det svårt att få bort allt. Då kan man behöva komplettera behandlingen med hudbehandlingar och fillers som trycker på underifrån. Eller acceptera sina ålderstecken. 

Boka tid för estetisk behandling

Du kan också ringa oss på 076-766 55 05 eller e-posta till susanne@rehdo.se 

Före en estetisk behandling med botox!

Vi samtalar och tittar på hur ansiktet ser ut i vila och rörelse. Vi går genom de vanliga områden som man kan behandla och ser om det är aktuellt för just dig. Vad känns viktigast och hur vill just du ha det? Tillsammans ritar vi upp en plan och pratar om hur det kommer bli. Det är lokala behandlingar men allt hänger ju ihop och behandlar vi tex pannan så kommer det påverka ögonbryn och tvärtom.

Läkemedlet injiceras sedan väldigt ytligt under huden med en liten nål. Vanligen behövs ingen smärtlindring men det svider till en kort stund av sticket. Vissa ställen känns mer än andra och det kan variera mellan personer och även vid olika tillfällen. Värst känns det runt läpparna och där kan man kyla ner huden med is eller en kall metallstav för att göra det mer uthärdligt. Det händer att man får något litet blåmärke, om man skadar ett mindre kärl. Det brukar vara lätt att sminka över och går över på några dagar. 

Efter en estetisk behandling med botulinumtoxin 

Man kan återgå tillbaka till arbetet efter behandling med mildare rodnad. Det är inga särskilda restriktioner efteråt, utan man kan leva som vanligt.

Du kan träna, dricka alkohol, tvätta och sminka ansiktet direkt efter.

Man bör dock avvakta ett par dagar med kraftigare massage av injicerade områden, som vid ansiktsbehandling. Detta för att läkemedlet ska vara kvar där vi la det och hinna ha sin effekt. Efter din behandling erbjuds du alltid ett kostnadsfritt återbesök efter två till fyra veckor för eventuell korrigering, sk touch-up om behandlingen inte har haft tillräcklig effekt eller tagit lite ojämnt.

Frågor och svar om våra estetiska behandlingar

Estetiska behandlingar - vad kan behandlas

Är det en säker behandling?
Botox, när det utförs väl, är en mycket säker behandling. Läkemedlet kommer inte ut och sprids i kroppen utan det har sin effekt där vi injicerade det. Mer likt akupunktur än att ta en tablett. Om man inte har kunskap om anatomin i ansiktet, var alla kärl, muskler och nerver sitter och hur behandlingen kommer påverka, kan det bli oönskade resultat. Toxineffekten går alltid över men det kan vara tråkigt att få hängande ögonlock eller mungipa i flera veckor. Det händer ibland även de mest erfarna behandlarna och kan bero på olika saker. Ibland sprids läkemedlet oönskad väg längs gamla ärr eller blod- eller lymfkärl. Oftast kan det korrigeras vid återbesöket men ibland måste man vänta ut effekten. Det är tråkigt men ofarligt. Här spelar erfarenheten och skickligheten stor roll men, som sagt, det händer alla injicerare ibland. 

När ska man behandla?
När man börjar störa sig på något veck eller rynka. Man kan behandla med mycket låg dos för att förebygga rynkor men det är ju en balans då man oftast vill ha kvar sin naturliga mimik. Det är inte lätt att bli helt av med djupa rynkor som man haft i många år, men det är värt att prova. På Rehdo behandlar vi ingen under 18 år med botulinumtoxin för estetik. 

Hur ofta kan man behandla?
Effekten är ca tre månader på nerverna och innan det gått över ska man inte behandla igen. Toxinet kan reta immunförsvaret om man gör det för ofta och då bildas antikroppar mot botulinumtoxin. Det är ofarligt men då är man så att säga vaccinerad och kommer inte få effekt av botulinumtoxin framöver, ibland på flera år. Regeln är att avvakta med ny behandling minst tre månader från den förra, och då räknas inte en ev Touch-up. Om man behandlar samma områden upprepade gånger var tredje månad kommer musklerna bli väldigt tunna och man får sänka dosen för att inte bli för svag och utmärglad i ansiktet. Det har vi koll på vid varje behandling och pratar om. Om man behandlas för något annat med botulinumtoxin, tex migrän överdriven svettning eller spasticitet, ska de olika behandlingarna göras inom några dagar. Även om det är olika delar av kroppen är immunförsvaret överallt och kan överreagera. Vi kan ge råd om detta så bara fråga.

Kan gravida behandlas?
Man ska inte behandlas med botulinumtoxin om man vet att man är gravid. Det finns ingen känd risk och i många fall har man varit gravid vid behandling utan att man vet om det och det har alltid gått bra. Men det är inte bevisat i forskning och avråds. Om man nyss tagit behandling och sedan blir gravid efteråt är det inga problem. Toxinet är snabbt nedbrutet och även om effekten är kvar i behandlade områden är det fritt fram att bli gravid. Behandling vid amning är inte heller studerat i forskning men det är så omöjligt att det ska kunna påverka så det bryr de flesta behandlare inte sig om. Vi behandlar gärna ammande kvinnor.

Vad är priset för estetisk behandling på Rehdo?
​Vi ser ansiktet som en helhet och har ett pris för ​estetisk behandling med botulinumtoxin. Priset är 3500:- och inkluderar konsultationen, behandling och eventuell korrigering 2-4 veckor efteråt.

Är det bara något litet område som man vill behandla, tex bekymmersrynkan, tar vi 2000:- för det. Men det brukar bli bäst resultat att lägga små doser i större område. Det underlättar för ett naturligt minspel och en skön avslappning efteråt.

Rehdo estetiska behandlingar

Varför du ska välja Rehdo

 • Säker Klinik med patientskadeförsäkring och legitimerad personal
 • Arbetar enbart med godkända välkända läkemedel från apoteket
 • Behandlingar av högsta kvalitet till rätt pris​​
 • Efterkontroller och korrigering ingår i priset
 • Erfarna behandlare Dr Patrik Säterö och Ssk Susanne Meyer