Svettbehandling för armhålor i Göteborg

Få hjälp med överdriven svettning i armhålorna hos Rehdo. Våra specialiserade behandlingar ger långvarig lindring och ökad komfort. 

Överdriven svettning i armhålorna, även känt som axillär hyperhidros, kan vara ett besvärligt och socialt hämmande problem. Det kan leda till synliga svettfläckar på kläder, obehag och en försämrad självkänsla. Lyckligtvis finns det effektiva behandlingar för att minska svettningen och förbättra livskvaliteten. Vår klinik, Rehdo i Göteborg, erbjuder behandlingsmetoder för att hantera svettning i armhålorna.

En kvinna med överdriven svettning i armhålorna som tittar på sin svettiga armhåla

Orsaker till överdriven svettning i armhålorna

Det finns flera faktorer som kan bidra till överdriven svettning i armhålorna:

Genetik: En genetisk predisposition kan göra att vissa personer är mer benägna att uppleva hyperhidros.
Hormoner: Hormonella obalanser kan påverka svettkörtlarnas aktivitet och därmed orsaka överdriven svettning.
Stress och ångest: Psykologiska faktorer kan öka svettproduktionen, inte minst i armhålorna.
Klimat och kläder: Värme, fuktighet och tättsittande kläder kan förvärra symtomen på axillär hyperhidros.

Behandlingsalternativ för svettbehandling i armhålorna

Det finns flera effektiva metoder för att behandla överdriven svettning i armhålorna:

Antiperspiranter

Antiperspiranter är ofta det första steget i behandlingen av överdriven svettning. Dessa produkter innehåller aluminiumbaserade föreningar som blockerar svettkörtlarna och minskar mängden svett som når hudytan.

Fördelar:
• Lättillgängligt och enkelt att använda.
• Direkt applicering ger snabb effekt.

Nackdelar:
• Kan orsaka irritation på känslig hud.
• Effekten kan vara kortvarig.

Botulinumtoxin (Botox) injektioner

En av de mest effektiva metoderna för att behandla hyperhidros är injektioner med botulinumtoxin. Genom att blockera de nervsignaler som stimulerar svettkörtlarna minskar Botox svettproduktionen i det behandlade området.

Fördelar:
• Långvariga resultat som varar 6 till 12 månader.
• Effektiv även för svår hyperhidros.

Nackdelar:
• Injektioner kan vara obekväma.
• Kostnaden kan vara hög.

Medicinska behandlingar

Orala mediciner, såsom antikolinergika, kan minska svettningen genom att påverka svettkörtlarnas aktivitet i hela kroppen, inklusive hårbotten.

Fördelar:
• Behandlar svettning över hela kroppen.
• Effektiv för patienter som inte svarar på lokala behandlingar.

Nackdelar:
• Kan ha biverkningar som muntorrhet och suddig syn.
• Kräver recept och regelbunden övervakning av en läkare.

Svettning i armhålor

Vad är axillär hyperhidros?

Axillär hyperhidros innebär överdriven svettning i armhålorna på grund av överaktiva svettkörtlar. Detta tillstånd kan orsaka konstant fukt i armhålorna, vilket ofta leder till obehag, dålig lukt och socialt obehag. Svettningen kan förvärras av faktorer som värme, fysisk aktivitet och stress.

Boka svettbehandling för armhålor!

Du kan också ringa oss på 076-766 55 05 eller e-posta till susanne@rehdo.se 

Förebyggande åtgärder för att minska svettning i armhålorna

För att minska svettningen i armhålorna kan vissa livsstilsförändringar vara till hjälp:

  • Använd löst sittande kläder: Lätta och luftiga kläder hjälper till att hålla armhålorna torra och minskar svettproduktionen.
  • Undvik syntetiska material: Kläder av naturmaterial som bomull eller linne andas bättre och hjälper till att absorbera fukt.
  • Håll armhålorna rena och torra: Regelbunden rengöring och användning av absorberande puder kan hjälpa till att förebygga irritation och svampinfektioner.

När ska du söka hjälp?
Om överdriven svettning i armhålorna påverkar din livskvalitet och självkänsla, är det viktigt att söka professionell hjälp. Rehdo erbjuder olika behandlingsalternativ för att hjälpa dig att hantera armhålehyperhidros effektivt.

Kontakta Rehdo för hjälp med axillär hyperhidros
Axillär hyperhidros kan vara ett besvärligt tillstånd som påverkar både självförtroendet och det dagliga livet, men det finns många behandlingsalternativ tillgängliga. Från antiperspiranter till Botoxinjektioner och kirurgiska ingrepp, finns det en lösning som kan hjälpa dig att kontrollera svettningen och förbättra din livskvalitet. Om du lider av överdriven svettning i armhålorna, kontakta Rehdo för att diskutera hur vi kan hjälpa dig.

Vilka delar på kroppen drabbas av överdriven svettning?

De vanligaste områdena är: armhålor, fötter, händer och ansiktet. Även hårbotten, bröst, rygg, ljumskar och rumpa kan ha överdriven svettning.

En medelålders kvinna som är svettig i ansiktet och pannan

Svettbehandling ansikte

En kvinna med mycket svettig rygg

Svettbehandling rygg

Svettbehandling i Göteborg

Svettbehandling armhålor

En kvinna med svettigt hår står upp och ser lite besvärad

Svettbehandling hårbotten

Bröstsvett behandling på klinik, kvinnan står upp och tittar ner på sina tydliga svettfläcka

Svettbehandling bröst

En kvinna som står upp och man ser svettiga fötter

Svettbehandling fötter

En mycket svettig kvinna vänd med ryggen står i träningskläder

Svettbehandling ljumskar

Svettbehandling

Svettbehandling Göteborg

Vanliga frågor och svar om svettbehandling för armhålor

Vad är axillär hyperhidros?

Hyperhidros innebär överdrivna svettningar och drabbar upp emot 3% av befolkningen. För en del blir besvären så uttalade att de påverkar det sociala och/eller yrkesmässiga livet. Svettningarna kan drabba ett begränsat hudområde (lokaliserad hyperhidros) eller drabba större delar av kroppen (generell hyperhidros).

Vad ska man göra om man svettas mycket i armhålorna?

Använd produkter som är både deodorant och antiperspirant om du har överdriven svettning. Du kan fråga om råd på ett apotek. Antiperspirant finns både som roll on och som våtservetter. Enbart deodorant döljer lukt med hjälp av parfymer.

Hur länge håller Svettbehandling?

Botulinumtoxin verkar genom att förhindra nervimpulsen mellan nervändarnas yttersta delar och svettkörteln, varvid svettningen upphör. Effekten är övergående och när nervändarna återställs återkommer svettutsöndringen. Effekten kommer inom några dagar och håller därefter i olika länge, men oftast mellan 2-9 månader.

Vad händer om man svettas mycket?

Enkelt sagt handlar hyperhidros om att kroppen svettas mer än vad som är nödvändigt – svettkörtlarna är överaktiva. Varför vissa får det är oklart, men det tros vara ärftligt och börjar för de flesta redan som barn eller i tonåren.

Hur länge håller Botox mot svettningar?

Effekten varar i 3-12 månader, och därefter krävs ny behandling. Två veckor efter behandlingen kommer man på ett återbesök för att komplettera vid behov.

Vad kan man göra åt svettningar i armhålorna?

Använd produkter som är både deodorant och antiperspirant om du har överdriven svettning. Du kan fråga om råd på ett apotek. Antiperspirant finns både som roll on och som våtservetter. Enbart deodorant döljer lukt med hjälp av parfymer. Eller besök vår klinik Rehdo i Göteborg för en behandling.

Varför svettas mitt ansikte mycket?

Ansiktshyperhidros orsakas på grund av överstimulering av ekkrina körtlar . Detta har i de flesta fall ingen specifik orsak, medan det kan vara ärftligt. Det kan också orsakas av ångest, missbruk, klimakteriet, hypertyreos eller droger som insulin, pilokarpin etc.

Vad gör man åt överdriven svettning?

Behandling med botulinumtoxin vid hyperhidros utförs av specialutbildade läkare på Rehdo. En liten volym botulinumtoxin (motsvarande en vattendroppe) sprutas in i huden på de ställen där man har symtom. Hur många injektioner det blir beror på den behandlade ytans storlek.

Vad kan ökade svettningar bero på?

Överdrivna svettningar kan ha ärftliga förklaringar, men i många fall av primär hyperhidros finns det ingen uppenbar orsak till kroppens överdrivna svettproduktion. Svettningarna är kopplade till nervsystemet, som av okänd anledning skickar ut onödigt många impulser till svettkörtlarna.

Hur mycket kostar en svettbehandling?

Här hittar du uppdaterade priser för våra behandlingar.

Hyperhidros, ett område, med läkemedlet på recept – 2600:-
Hyperhidros, armhålor, med läkemedlet på recept – 2000:-
Hyperhidros, armhålor, utan läkemedlet – 3000:-
Hyperhidros, flera områden, med läkemedlet på recept – 3800:-
Övriga läkarbesök – 2100:-

Så här säger våra kunder om oss!

Läs också detta

Här kan du hitta flera artiklar från Rehdo.

Svettbehandling Botox

Svettbehandling Botox

Att svettas mycket kan försvåra vardagen i både arbetslivet och i sociala sammanhang. Rehdo i Göteborg erbjuder svettbehandling med botox som ger goda och lånsiktiga och resultat.  På Rehdo i...

Svettbehandling armhåla

Svettbehandling armhåla

Svettas mycket i armåhålor under armarna? Bli fri från armsvett med svettbehandling hos Rehdo.  Rehdo i Göteborg erbjuder svettbehandling av armhåla med goda och lånsiktiga och resultat. Att svettas...

Svettbehandling ansikte

Svettbehandling ansikte

Svettas du överdrivet mycket i ansiktet? Så här behandlar vi kraftig ansiktssvett på kliniken Rehdo i Göteborg. Att svettas mycket i ansiktet, huvudet, pannan eller hårbotten kan kännas både...