Före och efter estetisk behandling med botox

Att tänka på inför en estetisk behandling

Tänk igenom vad du önskar göra och vad du absolut inte vill ska hända. Hur kraftig ska effekten vara? Vill du ta det försiktigt eller ha tydlig effekt så länge som möjligt? Har du gjort det förut och hur blev det? Skriv gärna ner dina frågor och funderingar innan då det är lätt att glömma bort vad man skulle fråga när man väl sitter på kliniken. 

Man ska inte behandla med botulinumtoxin om man vet att man är gravid. Blir man gravid efter man behandlat och fortfarande har effekt av botulinumtoxinet är det ingen fara alls. 

Om effekten är betydligt kortare än tre månader kan för låg dos ha använts men det är ovanligt hos oss. Den vanligaste orsaken till kort effekt är att man hade en infektion i kroppen vid behandlingen, tex en förkylning eller urinvägsinfektion som bröt ut efteråt eller egentligen inte märktes alls när behandlingen gavs. 

När immunförsvaret då är mer aktivt bryts botulinumtoxinet ner i högre grad innan det hinner ha sin effekt på nerverna som vi planerat och önskat, och effekten blir sämre. Detta kan inte alltid förutses men man ska därför inte behandla om man är sjuk, på gång att bli sjuk eller nyligen varit sjuk eller opererats för något de senaste dagarna.

 

 

Efter en estetisk behandling med botulinumtoxin, botox 

Man kan leva helt som vanligt efter behandlingen. Det är inga problem med träning, smink, alkohol eller annat direkt efteråt. Man bör dock inte trycka hårt på musklerna i ansiktet ett par dagar efter injicering, som tex vid ansiktsmassage. Vanlig tvätt, normalt kliande eller liknande går bra.

Effekten av botulinumtoxin börjar märkas efter 3-4 dagar. Full effekt ses först efter ca 14 dagar. 

Vissa får biverkan i form av lätt huvudvärk som beror på att vissa muskler slappnar av de första veckorna. Det går över och kan dämpas med Ipren eller paracetamol. Rodnad och svullnad vid insticksstället är vanligt men går över efter några minuter. Ibland kan man få små blåmärken just där man injicerat. Det är ytliga blodkärl som brister vid sticket och är svårt att undvika. De går över efter ett par dagar och kan oftast sminkas över lätt.

Du är välkommen på uppföljning inom 2-4 veckor efter behandling. Det är bra att vänta tills två veckor har gått så det verkligen har satt sig. Då görs kontroll av effekten och ges en sk touch-up om det behövs. Korrigeringen ingår i priset, tex att man fått för svag effekt i de behandlade områdena. 

Ibland har oönskad kompensation av behandlingen skett, tex ögonbrynen har lyft sig eller sänkt sig mer än man önskat och då kan man oftast fixa till det. Ibland, egentligen mycket sällan, går det inte att korrigera utan man får vänta ut att effekten klingat av. Allra längst sitter det i 10-12 veckor men oftast dämpas det successivt.

Det är tråkigt och olyckligt när det väl händer och det försöker man så klart undvika. Ibland kan man ha ett gammalt är från barndomen som läkemedlet vandrat längs med till “fel” muskel. Ibland passar inte den teknik som användes till just Dig. Denna risk ska man vara medveten om och får acceptera. Man har inte rätt att få tillbaka pengarna.

Boka tid för estetisk behandling med botox

Använd formuläret nedan för att skicka in en bokningsförförfrågan. Du kan också ringa oss på 076-766 55 05 eller e-posta till susanne@rehdo.se 

Boka en behandling!

Du kan också ringa oss på 076-766 55 05 eller e-posta till susanne@rehdo.se 

Så här säger våra kunder om oss!

Läs också detta

Här kan du hitta flera artiklar från Rehdo.

Psykologiska effekter av kronisk migrän

Psykologiska effekter av kronisk migrän

Många vittnar om att livet med kronisk migrän sätter sig på det psykiska måendet. Det är ju inget konstigt. Smärtan och alla dess konsekvenser är oberäknelig och hindrar en plötsligt att leva som...

Fysisk aktivitet vid migrän

Fysisk aktivitet vid migrän

Hjärnan mår utmärkt av att vara fysiskt aktiv. Vi är som alla däggdjur utvecklade för att hålla i gång och skaffa mat, umgås och försvara familjen. I vårt konstlade samhälle blir vi lätt sittande på...

Nya läkemedel vid kronisk migrän!

Nya läkemedel vid kronisk migrän!

På senare år har vi fått flera nya läkemedel mot svår migrän. Det är resultatet av forskning i Sverige av ffa Lars Edvinsson. Framför allt används de som förebyggande behandling sk profylax, men...