Vi kan hjälpa dig med din migrän, hyperhidros, bruxism, spasticitet och estetiska problem!

Vi kan hjälpa dig med din migrän, hyperhidros, bruxism, spasticitet och estetiska problem!

Rehdo är specialister på neurologisk rehabilitering med lång erfarenhet  av att lindra olika besvärliga neurologiska tillstånd. Framför allt ägnar vi oss åt injektionsbehandling med botulinumtoxin, men andra åtgärder erbjuds också. Vi kan hjälpa till inom neurologisk rehabilitering efter stroke, hjärnskakning och liknande.

Rehdo är specialister på neurologisk rehabilitering med lång erfarenhet  av att lindra olika besvärliga neurologiska tillstånd. Framför allt ägnar vi oss åt injektionsbehandling med botulinumtoxin, men andra åtgärder erbjuds också.

Kronisk migrän behandling

Kronisk migrän

Kronisk migrän är en medicinsk term som beskriver en tillstånd där en person lider av frekventa och återkommande migränattacker som inträffar mer än 15 dagar i månaden under en längre tidsperiod.

Behandling av kronisk migrän med botox innebär att injicera små mängder botulinumtoxin i olika punkter runt huvudet och nacken. Denna behandling kan minska migränattackernas frekvens och svårighetsgrad. Injektionerna måste upprepas ungefär var tolfte vecka för att behålla effekten. Det är viktigt att genomgå denna behandling under överinseende av en kvalificerad läkare som är erfaren inom användningen av Botox för migrän. Botox-behandling för kronisk migrän är en godkänd behandlingsmetod och kan vara effektiv för vissa patienter.

Spänningshuvudvärk

Spänningshuvudvärk är den vanligaste formen av huvudvärk. Jämfört med migrän är den lite lindrigare och går oftast över av sig själv. Huvudvärken kan bero på spända muskler, men den kan även ha andra orsaker. Oro, stress och sömnbrist kan utlösa och förvärra tillståndet. Några vanliga symtom är att värken är ihållande, dov, molande eller tryckande, känns ofta på båda sidor av huvudet eller mitt i. 

Spänningshuvudvärk kan ofta lindras genom avslappningstekniker som djupandning eller meditation. Regelbunden fysisk aktivitet och rörelse, särskilt nack- och axelstretching, kan förebygga och minska smärtan. Det är också viktigt att se över sin arbssituation, särskilt om man sitter mycket vid dator, för att säkerställa ergonomisk rätt ställning. 

Spänningshuvudvärk
Spasticitet

Spasticitet

Spasticitet är ett tillstånd där musklerna är mer spända än de borde. Det uppstår ibland vid neurologiska skador och sjukdomar såsom stroke, ryggmärgsskada, MS, cerebral pares mm.

Botulinumtoxin används för att behandla spasticitet genom att injicera det direkt in i de spastiska musklerna. Toxinet fungerar genom att blockera överföringen av nervimpulser till musklerna, vilket minskar muskelkontraktionen och därmed spasticiteten. Denna behandling kan erbjuda tillfällig lindring och förbättra rörligheten samt minska smärtan associerad med spasticitet. Dosering och exakt plats för injektion bestäms av läkaren baserat på patientens behov.

Hyperhidros

Hyperhidros (överdriven svettning) är ett ganska vanligt tillstånd. Ca 3% av befolkningen lider av detta utan någon annan bakomliggande orsak. Det består av uttalad svettning utan funktionell nytta och det kan sänka livskvaliteten betydligt.

Botulinumtoxin kan användas för att behandla hyperhidros, överdriven svettning, genom att blockera nervsignalerna som aktiverar svettkörtlarna. För detta ändamål injiceras små mängder botulinumtoxin direkt in i områden med överdriven svettning, som armhålorna. Injektionerna kan minska svettningen i det behandlade området med upp till 90% inom en vecka. Effekten av denna svettbehandling varar vanligtvis mellan 4-12 månader, varefter behandlingen kan upprepas. Behandlingen är snabb, effektiv och kan erbjuda betydande lindring för dem som lider av denna besvärande åkomma.

Svettbehandling
Tandpressning Bruxism

Tandpressning / Bruxism

Tandpressning, eller bruxism på engelska, är en orolig beteendestörning där personer pressar, gnisslar eller gnider tänderna mot varandra, ofta under sömnen, men det kan också ske när man är vaken.

Genom att injicera botulinumtoxin i massetermuskeln (en av huvudtuggmusklerna) reduceras muskelns styrka och aktivitet, vilket minskar spänningen och överdrivet tuggande. Denna behandling hjälper inte bara till att lindra smärta och obehag i käken, utan kan också förhindra överdriven tandnedslitning. Effekten av behandlingen varar vanligtvis mellan 3-6 månader, och proceduren kan upprepas när effekten börjar avta. Det är viktigt att konsultera en specialist för att diskutera de potentiella riskerna och fördelarna med behandlingen.

Estetiska behandlingar

En estetisk behandling med botulinumtoxin innebär att man injicerar ämnet i specifika muskler i ansiktet för att tillfälligt reducera rynkor och linjer. Denna behandling slappnar av de muskler som orsakar dynamiska rynkor, vilket ger ett yngre och mer vilande utseende.

Botulinumtoxin används ofta för att behandla områden som pannan, kråksparkar vid ögonen och glabella (rynkan mellan ögonbrynen). Behandlingens effekt varar vanligtvis i 3-6 månader.

Vi utför injektionsbehandling med botulinumtoxin med målsättningen att erbjuda Dig som patient individuellt anpassade åtgärder utifrån dina personliga förutsättningar och önskemål. Vi erbjuder inte behandling med fillers.

Estetiska behandlingar

Senaste nytt från Rehdo

Här kan du bl.a. läsa mer om våra behandlingar.

Före och efter estetisk behandling med botox

Före och efter estetisk behandling med botox

Att tänka på inför en estetisk behandling Tänk igenom vad du önskar göra och vad du absolut inte vill ska hända. Hur kraftig ska effekten vara? Vill du ta det försiktigt eller ha tydlig effekt så...

Svettbehandling Botox

Svettbehandling Botox

Att svettas mycket kan försvåra vardagen i både arbetslivet och i sociala sammanhang. Rehdo i Göteborg erbjuder svettbehandling med botox som ger goda och lånsiktiga och resultat.  På Rehdo i...

Svettbehandling armhåla

Svettbehandling armhåla

Svettas mycket i armåhålor under armarna? Bli fri från armsvett med svettbehandling hos Rehdo.  Rehdo i Göteborg erbjuder svettbehandling av armhåla med goda och lånsiktiga och resultat. Att svettas...