Botox mot rynkor

Botox dämpar och förebygger rynkor och fina linjer i ansiktet. På Rehdo utförs alla injektionsbehandlingar av läkare och sjuksköterskor med lång utbildning och erfarenhet.

Välj och läs mer om botoxbehandling av det område som påverkar dig. Våra certifierade injektionssjuksköterskor hjälper dig hela vägen från konsultation till behandling för bästa resultat.  

Botox injiceras väldigt ytligt in på huden med en liten nål mot pannan. Varsamt injiceras Botox i flera punkter på pannan för att reducera rynkor och fina linjer med väldigt lite smärta och obehag. Man kan återgå tillbaka till arbetet efter behandling med mildare rodnad. Botox, när det utförs väl, är en säker behandling som ger naturliga resultat. Efter din behandling erbjuds du alltid ett kostnadsfritt återbesök efter två veckor för eventuell touch-up om Botox behandlingen inte har minimerat rynkor och fina linjer på din panna helt och hållet

 

Hur uppkommer rynkor i pannan?

I takt med att vi åldras och utsätter vår hud för olika påfrestningar bildas linjer, rynkor och även djupare veck i ansiktet. När vi blir äldre minskar också halterna av till exempel kollagen, elastin och hyaluronsyra i huden. Tillsammans med solexponering påverkas huden som med tiden förlorar sin fasthet och bildar fler linjer och rynkor.

Linjer och rynkor i ansiktet skapas också av att du till exempel kisat mot solen eller rynkat pannan många gånger. Med åren kan rynkor bli mer permanenta. En dynamisk rynka uppkommer när vi rör på ansiktet, och en statisk rynka stannar kvar även i viloläge.

Botox mot åldersrynkor
Nuförtiden görs många olika behandlingar med botox, som kan skapa små men viktiga förändringar som ger fint resultat. Även något yngre personer kan numera välja att göra små botox-injektioner, så kallad “micro-botox”, för att förhindra rynkor och upprätthålla en fin kvalitet på huden.

Estetisk bandling hos Rehdo

Rynkor i pannan – Före och efter

​Det är bra att undvika alkohol, rökning och värktabletter för att minska risken för blåmärken och svullnad före och efter Botox behandling mot rynkor på panna. Lätt rodnad och svullnad kan uppstå. Det går bra att använda kyla mot det behandlade området för att minska på svullnaden av din Botox behandling. Effekten av din behandling för att reducera rynkor på panna, tar upp till två veckor för att verka och resultatet varar upp till 4 månader. Just därför är det viktigt att man kommer på sitt återbesök som bokas in två veckor efter behandlingen för att se om man behöver en liten touch-up.

Vilka biverkningar finns det med Botox i pannan?

Det finns få risker och biverkningar efter en Botox behandling på pannan. Efter en Botox behandling får man räkna med en lätt svullnad och rodnad som går bort efter 10-20 minuter. Många rapporterar kraftlöshet av muskeln som precis blivit behandlat på pannan.

I fel händer kan Botox-behandlingen, som skall sudda ut rynkor och fina linjer på panna, lämna hängande ögonlock och ögonbryn, därför injicerar våra behandlare endast i säkra zoner och på så sätt minimerar vi risken av dåliga biverkningar.

Hur ofta skall man fylla på med Botox i panna?​

Det är helt individuellt hur ofta man bör göra en ny påfyllning av botox i panna. Generellt så avtar effekten av Botox först efter 4 månader, och det är oftast då man gör en ny påfyllning. För att undvika resistens mot Botox, bör du konsultera med din behandlare när och hur ofta just du behöver göra en ny påfyllning på panna.

Boka tid för botoxbehandling mot rynkor

Använd formuläret nedan för att skicka in en bokningsförförfrågan. Du kan också ringa oss på 076-766 55 05 eller e-posta till susanne@rehdo.se 

 • Kan Botox ta bort rynkor?

  En injektion av botox gör att linjer och rynkor gradvis mjukas upp och blir mindre synliga. Botox blockerar tillfälligt den nervsignal som gör att en muskel dras samman. För att helt släta ut en rynka kan även fillers behöva användas.

 • Hur får man en slät panna och får bort rynkor?

  Om rynkorna i pannan är något man känner att man vill motverka eller bearbeta går de att behandla med botulinum toxin. Om rynkorna är djupa eller har hunnit ”sätta sig” i huden kan det vara fördelaktigt att kombinera sin botulinum toxin behandling med fillers.

 • Hur länge håller Botox i sig?

  När kommer effekten av Botox?/Hur länge håller Botox? Effekten syns inom 3-4 dagar och håller i sig upp till sex månader.

 • När börjar man få rynkor i pannan?

  De första tydliga tecknen på hudens åldrande är fina linjer och rynkor, minskad lyster och matt hud. Det finns en mängd inre och yttre faktorer som påverkar vid vilken ålder huden synbart börjar åldras, men i allmänhet börjar fina linjer och rynkor dyka upp redan i 25-årsåldern, och med tiden blir de allt djupare.

 • Hur slutar man rynka pannan?

  Fina linjer, rynkor och veck i ansiktet kan snabbt och enkelt behandlas med fillers som Restylane. Med en tunn nål kan man injicera gelen under huden för att släta ut en rynka. Det går att behandla rynkor mellan ögonbrynen, i pannan, runt ögonen, mellan näsan och munnen, på näsan, sura mungipor, rynkig hals m.m.

 • Hur slappnar man av i pannan?

  Knyt båda din handflator i två knytnävar och placera dem bredvid varandra – lätt vilande mot pannan. Andas in genom näsan och ut genom munnen och dra sedan knytnävarna långsamt från mitten av pannan, mot varsitt håll ut mot tinningarna. Upprepa 3-5 gånger med ett lite lättare tryck.

 • Att tänka på efter din behandling med botox i pannan

  Ej utföra peeling eller massage av ansiktet samma dag. Ej träna samma dag. Ej sminka sig eller ta på det behandlade området de närmaste 6 timmarna efter behandling. Ej basta samma dag.

Läs också detta!

Här hittar du mer matnyttig läsning från Rehdo.

Psykologiska effekter av kronisk migrän

Psykologiska effekter av kronisk migrän

Många vittnar om att livet med kronisk migrän sätter sig på det psykiska måendet. Det är ju inget konstigt. Smärtan och alla dess konsekvenser är oberäknelig och hindrar en plötsligt att leva som...

Fysisk aktivitet vid migrän

Fysisk aktivitet vid migrän

Hjärnan mår utmärkt av att vara fysiskt aktiv. Vi är som alla däggdjur utvecklade för att hålla i gång och skaffa mat, umgås och försvara familjen. I vårt konstlade samhälle blir vi lätt sittande på...

Nya läkemedel vid kronisk migrän!

Nya läkemedel vid kronisk migrän!

På senare år har vi fått flera nya läkemedel mot svår migrän. Det är resultatet av forskning i Sverige av ffa Lars Edvinsson. Framför allt används de som förebyggande behandling sk profylax, men...

Migränkliniken Göteborg

Migränkliniken Göteborg

Rehdo: Din framstående migränklinik i Göteborg Rehdo, en ledande migränklinik i Göteborg, erbjuder banbrytande Botox-behandlingar för migrän. Denna avancerade metod är känd för sin snabba effekt och...

Tandpressning behandling Göteborg

Tandpressning behandling Göteborg

De flesta däggdjur har kraftiga käkmuskler och det har varit viktigt i vår utveckling. Så som människan lever idag med mat som sushi och pannkaka behöver vi inte så stor tuggkraft och de är...

Före och efter estetisk behandling med botox

Före och efter estetisk behandling med botox

Att tänka på inför en estetisk behandling Tänk igenom vad du önskar göra och vad du absolut inte vill ska hända. Hur kraftig ska effekten vara? Vill du ta det försiktigt eller ha tydlig effekt så...